Veiligheidstrainingen

Bij VAPRO Trainingen draait alles om de praktische toepasbaarheid

VAPRO Trainingen is specialist op het gebied van trainingen voor technici, operators en managers in de procesindustrie. Onze missie is de inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren en de performance van organisaties duurzaam te verbeteren. Onze workshops, trainingen, leergangen en brancheopleidingen zijn laagdrempelig en geschikt voor iedereen die bestaande vaardigheden wil verbreden of zich vakinhoudelijk wil verdiepen.

Praktijkgericht en actueel

De trainingen van VAPRO worden gekenmerkt door de praktische toepasbaarheid. Een trainings- of opleidingstraject heeft in onze visie alleen het gewenste effect als de inzichten zowel tijdens als na afloop van het traject in de praktijk worden gebracht. De trainingen bestaan dan ook uit een uitdagende mix van theorie en praktijk, waarbij effectieve, herkenbare werkvormen worden ingezet. Immers: Leren is doen!

Incompany trainingen

Naast trainingen als Open Inschrijving bieden we vrijwel alle VAPRO trainingen ook aan als incompany. Via een incompany traject kunnen operators en technici intern, op het eigen bedrijf, een training volgen. De inhoud van de training wordt specifiek afgestemd op de opleidingsbehoefte van het bedrijf. Het voordeel voor de deelnemers: de inhoud van de incompany training is herkenbaar en sluit aan op de eigen werkomgeving en werksituatie. Daarnaast wordt een incompany training op de bedrijfslocatie aangeboden en kan daardoor efficiënt worden ingepland.

Veel bedrijven zijn bezig om veiligheid in de genen van hun medewerkers te krijgen. Hierbij wil men de verantwoordelijkheid voor veiligheid graag ‘in de lijn’ leggen. Zo wordt er op de werkvloer ook echt impact gemaakt. Om deze impact te kunnen maken biedt VAPRO de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK) aan. Benieuwd naar deze opleiding?

Bekijk Training

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om je veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Tijdens deze training wordt je klaargestoomd voor het VCA examen. Alle relevante stof voor dit examen zal aan bod komen in de training.

Bekijk Training

In de afgelopen jaren is veel maatschappelijke en persoonlijke schade ontstaan door gas- of stofexplosies. Deze hadden waarschijnlijk voorkomen kunnen worden als het gevaar door ontwerpers en gebruikers van installaties was onderkend. Daarvoor is door de wetgevers op het gebied van veilig werken met gevaarlijke stoffen de ATEX 114 (voorheen ATEX95) voor ontwerpers en de ATEX 153 (voorheen ATEX137) voor gebruikers ontwikkeld.

Bekijk Training

Veiligheid is  een belangrijk onderwerp in de industrie, maar ook in andere branches. Iedereen beseft dat continue aandacht hiervoor belangrijk is en dat je de medewerkers regelmatig moet betrekken bij veiligheidsissues. Het houden van een korte toolbox meeting is dan ook een veel gebruikt instrument.

Tijdens deze workshop leren wij hoe je zelf een effectieve en interactieve toolbox meeting ontwikkelt en vooral ook hoe je die uitvoert.

Bekijk Training

Het verbeteren van de veiligheidscultuur staat bij veel organisaties hoog op de prioriteitenlijst. Het komt vaak voor dat er op technisch en organisatorisch vlak al het een en ander is gedaan, maar dat de gewenste resultaten nog niet zichtbaar zijn. Een voorbeeld is het gebruik van PBM’s. Ze zijn beschikbaar maar worden niet of nauwelijks gebruikt. Medewerkers omzeilen dergelijke veiligheidsprocedures vanwege gemak of productie-efficiëntie. De wens van bedrijven is daarom vaak dat er een betere aanspreekcultuur komt, zodat men in alle openheid elkaar constructief kan aanspreken op onveilig gedrag. Maar hoe pak je dit aan, zo’n cultuurverandering? In deze training van VAPRO leer je alle ins and outs over het bouwen aan een constructieve aanspreekcultuur.

Bekijk Training